viernes, 16 de septiembre de 2011

Qui som? Què feim? D'on venim?

La nostra associació va nèixer a l'abril del 2009 quan un grup de familiars de malalts d'alzheimer i altres demènciès varen creure convenient crear l'associació després de detectar que a Sa Pobla i als municipis del voltant hi havia manca de cobertura assistencial per malalts de demències i manca d'ajudes als familiars. D'aquesta manera va nèixer Llar de Memòria amb la finalitat de donar resposta a aquestes necessitats, és a dir, fer una tasca de prevenció de la malaltia i relentir l'avanç d'aquesta, donar cobertura assistencial als malalts i donar respir i suport emocional i social als familiars.

Durant el nostre primer any d'existència vàrem realitzar una campanya intensiva de difussió a través de paradetes a les fires, visites a les diferents institucions, detecció de possibles usuaris, captació de socis,  xerrades informatives, sopar de presentació de l'entitat, etc. Però no va ser fins el gener del 2011 que vàrem començar a treballar amb usuaris. Amb ells es treballa a través de l'estimulació cognitiva tant amb malalts de primera fase, com amb malalts de segona i tercera fase de la malaltia. També es realitza teràpia cognitiva (memòria, llenguatge, càlcul, praxis, gnosies..), teràpia funcional, motricitat i activitats d'oci-ocupacionals a través de tallers terapèutics.
-
L'associació també ofereix recolzament psicosocial al cuidador a través de reunions formatives per a familiars, grups de recolzament per famílies, xerrades divulgatives sobre la demència i les seves repercusions familiars. Finalment Llar de Memòria també dóna un servei d'assessorament sobre temes legals, socials i econòmics.

Tan sols queda remarcar que Llar de Memòria està formada per un equip professional on hi treballen psicòlegs, treballadors socials, educadors socials i treballadores familiars, entre d'altres, on la gran majoria ho fa de manera voluntària i altruista.

No hay comentarios:

Publicar un comentario